Ervaringen

Hier kunnen cursisten en begeleiders leuke ervaringen kwijt over het duiken bij Waterlicht.

Dominique heeft 2 jaar gedoken bij waterlicht en is nu bezig met haar 2e ster NOB.

Hallo allemaal,

Mijn naam is Dominique Struijk en ik heb bij Waterlicht kennis gemaakt met de duiksport. Ik heb bij Waterlicht 2 jaar gedoken en deed dit met heel veel plezier. Toen Peter Mellenberg mij vroeg of ik bij een gewone duikclub lid wilde worden heb ik dit gedaan met als resultaat dat ik mijn 1ste ster heb gehaald en van de week ga ik beginnen met mijn 2e ster.
Duiken vind ik nog steeds heel erg fijn, zowel in een zwembad als buiten duiken.

Groetjes van Dominique Struijk

Manon zit in groep 1 en doet sinds vorig jaar mee met het duiken en vind het helemaal geweldig: 

Hoi ik ben Manon
Ik ben 19 jaar
En ik ben blind
Ik ben nu 2 keer op duikcursus geweest
En ik vond het heel erg leuk
Ik begon met snorkelen
En nu mag ik ook met een fles op mijn rug onder water duiken
Dat vind ik heel leuk
Vooral het onder water zweven dan is het lekker stil 
Er is altijd iemand bij me en dat is heel gezellig 
Ik heb ook wel eens een puzzel gemaakt onder water
Gek he
Ook leer ik tekens om onder water te praten
Dat is moeilijk maar wel leuk
Ik hoop dat ik volgende cursus weer kan

 Groetjes Manon  

Manon’s vader heeft foto’s gemaakt van de laatste les en deze staan ook onder het kopje foto’s.

Bram’s eerste buitenduik op Vinkeveen

Afgelopen zomer heb ik mijn eerste buitenduik gemaakt, op Vinkeveen.
Met 3 begeleiders van Stichting Waterlicht en 2 cursisten voor het eerst het buitenwater opzoeken.
Na 4 jaar cursus was het dan eindelijk zover! Veel verschillende vesten en flessen uitgeprobeerd, totdat we het ‘Wingvest’ vonden dat mij als gegoten zat. Met een dun pak en vinnen, eerst maar eens wennen aan het buitenwater.
Zandeiland 4 schijnt niet echt bekend te staan om het allerbeste zicht, maar na 4 jaar zwembadtegels waren deze eerste baarzen en waterplanten al helemaal fantastisch! Na een kwartiertje, terug op de kant, het vest aan doen, en weer te water. Een klein momentje rust het mondstuk in en voor het eerst een buitenduik maken! Even schrikken, als je zo op de zanderige bodem zit, en je geen hand voor ogen ziet dankzij het opgestoven zand. Maar toen we eenmaal gingen zwemmen werd de spanning steeds minder en kon ik beter om me heen gaan kijken. Na een paar minuten kwamen we de eerste paar snoekbaarzen tegen. Nou ben ik een echte visser dus dit was helemaal geweldig!, al vraag je je dan toch wel af wat vissers dan fout doen als je ze zoveel ziet onder water. We zijn tot de ‘6 meter lijn’ gedoken, waar een zoetwater kreeftje de wacht stond te houden. Al dit soort dingen maken een buitenduik super cool en spectaculair!
Na ongeveer een half uurtje waren we weer terug en konden de grote verhalen beginnen.Ik had de smaak daarna goed te pakken, want al 9 dagen later maakte ik mijn tweede duik, wederom op Vinkeveen met mensen van een duikschool uit Houten.
Ik vond het helemaal te gek, en hoop dat er volgend jaar weer een soortgelijke duik kan worden georganiseerd.
Bram Orsel

Mijn naam is Michel Peters, cursist van het 1e uur!

Mijn verhaal gaat over het duiken in de Vinkeveenseplas. Op zaterdag 15 augustus 2009  heb ik als enige deelnemer van Visio (lokatie Bovenweg en van de Vloedwal) in open water gedoken. Het water was niet echt koud. Peter, Jolanda en Ron gingen mee als begeleiders. Er is ook een jongen mee geweest die Bram heet en ook voor het eerst in buitenwater ging duiken. Ron  kwam mij thuis van de Vloedwal ophalen. Wij hadden ook echte duikpakken aan en brillen op en duiklaarzen en zwemvliezen aan. We gingen ook tussen het snorkelen en duiken door wat uitrusten. Ik ging het water in en voelen over de bodem. Dit is wel heel anders dan in ons zwembad.

Maar ik hoop het volgend jaar weer over te mogen doen. Ik ben nu ook bezig voor een echt duik diploma. Daar komt de linkse draai op te staan en de grote stap in het water het heeft eigenlijk een andere naam maar dat hoor je nog wel van Peter en Jolanda. Ik heb het wel geweten maar ik weet het niet meer. Maar het gaat mij om de lol. Ik laat mij ook wel weer medisch keuren voor het duiken. Op zich zelf moet het wel door gaan. Maar ik weet zeker dat ik wel weer naar buiten kan. Groeten van Michel Peters

Een van onze begeleiders is Gwenny: 

Hoi, ik ben Gwenny, ik ben nu 19 jaar en duik voor het tweede jaar als begeleider bij Waterlicht. Daarvoor heb ik mijn eindwerkstuk gedaan over duiken met een handicap en ik wilde hier eigenlijk wel meer mee doen. Toen ik verhuisde naar Amsterdam vorig jaar heb ik dan ook contact opgenomen met Stichting Waterlicht en nu duik ik dus al voor het tweede jaar mee. Daarnaast duik ik ook nog in Eindhoven. Wat ik zo leuk vind aan Waterlicht is dat je ineens heel anders moet begeleiden. Iemand die visueel beperkt is moet je toch de oefeningen uitleggen zonder dat je ze kunt voor doen.Je leert er heel veel van. En het is natuurlijk super dat mensen met een beperking zo vrij zijn onderwater, je ziet ze genieten en daar geniet jij ook weer van. Het allerleukste vind ik de laatste les, dan verzinnen we iets leuks om te doen. Vorig jaar hebben we een keer gepicknickt onderwater met de cursisten die al iets verder waren en dit jaar hebben we een heel parcours uitgezet onderwater en deels ook boven water waar de cursisten doorheen, onderdoor en overheen moesten. Wat we volgend seizoen gaan doen is nog een verrassing, dus kom maar langs om te kijken!